maandag 12 mei 2014

HC 2 & 9 Agogiek en diversiteit 1 & 2

Jongeren en ouderen missen beiden veel politieke kennis en de interesse ervan. Dit is een overeenkomst tussen beide groepen.
De eerste gedachten waar wij aan denken bij “de ouderen” is nogal negatief. Wij denken alleen maar aan de negatieve kenmerken zoals; klagen, veel praten, bemoeienissen etc. Dit beïnvloedt ons denkbeeld over ouderen , terwijl dit eigenlijk niet altijd zo is. Zodra er contact is met ouderen, wat wij regelmatig hebben bij bijvoorbeeld het boodschappen doen, contact met buren/ buurbewoners, familie, tijdens het werk, etc. hebben we een ander beeld bij deze oudere mensen omdat deze mensen dan op een individuele manier worden bekeken.  De mensen worden op dat moment nog steeds “de ouderen” genoemd, maar er wordt door het individuele contact, anders gekeken naar hen zodat kenmerken zoals; beleefd zijn, interesse tonen en vrolijk zijn naar voren komen.   



Om een beter beeld te krijgen hebben wij ons ook georiënteerd op het beeld dat ouderen, volgens ons, over de jongeren hebben. Hier is het volgende in naar voren gekomen: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten